2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Tobula ar netobula?

Frazė "tobula moteris" google paieškoje įvedama vidutiniškai pusantro šimto kartų per mėnesį. O ta pati frazė anglų kalba - daugiau kaip šimtą tūkstančių kartų per mėnesį. Ir kertu lažybų, kad didžioji dalis šių frazių ieškotojų buvo ... moterys.

Kažkodėl tuo mes labai skiriamės nuo vyrų. Sąmoningai ar ne, tačiau dauguma mūsų nuolat siekia kažkokio tobulumo, perfekcionizmo, kažko vis daugiau ir geriau - o kas mums po nosimi, dažnai nematome. Nuolat turime dėl ko prie savęs prikibti, ką prikišti, juodu ar baltu pavydu palydime kitas - atrodančias geriau, dirbančias geriau, uždirbančias daugiau ir besišypsančias - lyg jokių problemų neturėtų. O pagirti save bent jau pačioms sau - pamirštame.


Dažna iš mūsų sukamės užburtame rate - namai, vaikai, darbas, vyras, ir vėl namai, vaikai ir taip be pabaigos... Mūsų smegenys nuolat veikia budėjimo režimu. Ieško naujos informacijos ir bando tą didžiulį įvairių darbų ir reikalų srautą kažkaip pristabdyti, suvaldyti, sudėlioti į lentynas ir nepaleisti iš rankų nė vienos gyvenimo srities. Deja, mačiau labai nedaug moterų, kurioms pavyko tai padaryti užtikrintai, visam laikui ir nepakenkiant pačioms sau. Dažniausiai arba tos tvirtai laikomos vadžios anksčiau ar vėliau iš rankų išsprūsta, arba pačios moterys jaučiasi pavargusios, nebeįdomios net pačios sau ir nelaimingos. Nesakau, kad tai taisyklė! Bet tai labai labai dažna situacija...

Tad dažnai pamąstau - kas yra tobula moteris? Ar būna tobulų moterų? Ir pradedu priimti sau atsakymą - kad tobula moteris yra ta, kuri puikiai supranta esanti netobula ir nė kiek dėl to nepergyvena. Ji nespaudžia savęs kažkam daugiau, jei tai ne jos jėgoms. Jai nebūtina tobula išvaizda - ji save myli tokią, kokia yra ir nepamiršta pasilepinti. Ji nepanikuoja dėl dulkių namie, dėl to, kad jos vaikas pradėjo kalbėti vėliau už kitus, kad kieme ne visos rožės po žiemos pražydo ar kad ji nemoka paruošti Benedikto kiaušinių. Galbūt skamba painiai, bet mano galva, tobula moteris yra ta, kuri nenori būti tobula. Užtat ji laiminga.

Manau, kad ir aš esu (ne)tobula - t.y., tobula dėl to, kad netobula ir nesijaudinu dėl to :) Kaip ir dauguma - esu įprasta moteris, nei labai jau gražuolė, nei baisi, turiu šeimą, namus, darbą ir pradedamą kurti verslą. Kartais klystu, kartais tingiu. Kartais sublizgu, kartais susimaunu. Kartais man labai norisi išlieti savo pamąstymus, jausmus, mintis, atradimus ir patarimus - todėl ir pradėjau rašyti dar vieną blog'ą. (Ne)tobuloms moterims apie (ne)tobulas moteris. Va taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą