2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Pynimas iš laikraščių

   Neseniai susižavėjau nauja rankdarbių rūšimi - pynimu iš laikraščių. Nuostabu, kokių gražių ir praktiškų daiktų namams ar dovanoms galima sukurti! Be to, tai be galo malonus, raminantis, kūrybiškas užsiėmimas. Kviečiu išbandyti!

   Darbo esmė paprasta - laikraščiai supjaustomi juostelėmis, iš juostelių virbalo pagalba sukamos vytelės, o iš jų jau pinama kas tik nori, dekoruojama įvairiausiais būdais....

Jums reikės:

Vytelių gamybai: laikraščių (žurnalų, reklaminių skrajučių, ofisinio popieriaus...), virbalo, trupučio PVA klijų (lipalo).
Pynimui: susuktų vytelių, kartais - žirklių, trupučio PVA klijų, formos (daikto), ant kurio pinsite.
Dekoravimui (pagal norą ir fantaziją): PVA klijų, beico, dažų, lako, dekupažo priemonių, medžiaginio įdėklo, tapetų - bet ko, ką sugalvosite.

Kaip pinti?

   Siūlau peržiūrėti štai šios merginos video įrašus - labai aiškiai parodyta, ką ir kaip reikia daryti, pradedant vytelių sukimu, baigiant gana sudėtingais pynimo būdais, formomis ir raštais. Net jei nesuprantate rusų kalbos - ne bėda, video labai aiškiai ir neskubant viskas parodyta.

   Taip pat, jei turite kantrybės, siūlau perskaityti, ką apie pynimą iš laikraščių plepa supermamos - juk jos žino viską :)

  Aš šiuo metu baiginėju jau trečią savo "laikraštinuką"... Artimiausiu metu būtinai pasirodysiu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą